Un equip de neuròlegs de l'Acadèmia de Ciències Socials, el principal centre estatal d'investigació de Xina, ha determinat que la corrupció provoca una activitat cerebral fins ara desconeguda, la qual cosa podria obrir la porta a futurs tractaments de curació. Els científics xinesos han revelat les seves investigacions a la publicació internacional Frontiers in Behavioral Neuroscience, de les quals s'ha fet ressò el diari hongkonès South China Morning Post.

La investigació defensa que una part de l'hemisferi cerebral esquerre anomenada "gir frontal inferior" (situada al costat de la templa) és clau en la conducta corrupta, ja que les persones en les quals aquesta àrea del cervell treballa amb més intensitat poden ser més propenses a acceptar suborns o malversar fons.

Per arribar a aquesta conclusió, els investigadors xinesos van experimentar amb 28 voluntaris l'activitat cerebral dels quals va ser controlada per ressonància magnètica mentre se'ls temptava amb una oferta de diners.

En concret, es donava a cada voluntari de forma aïllada una quantitat de diners (que variava segons l'individu) i se li oferia la possibilitat de quedar-se'n una part o rebutjar-ho íntegrament.

Tots els voluntaris, en rebre una oferta de diners, activaven àrees del cervell relacionades amb el benestar, a l'hemisferi dret i la part frontal, però només aquells que ho acceptaven activaven el "gir frontal inferior" esquerre.