L'Agència Espanyola de Protecció de Dades i les autoritats de la Unió Europea estan fent un seguiment de l'aplicació del dret a l'oblit per part de Google i estudien si la companyia s'està extralimitant en el seu compliment.

El director de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, José Luis Rodríguez, ha explicat que Google ha de complir el que exigeix la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre el dret a l'oblit, "però no realitzar altres activitats que no són necessàries". "La sentència té un caràcter vinculant, però també un abast limitat i no es pot, emparant-s'hi, realitzar-ne un sobrecomplimient", ha sostingut.

La sentència del TJUE dictamina que els ciutadans europeus poden exigir als cercadors d'Internet la retirada d'enllaços a informacions que ja "no tenen rellevància ni interès públic" i resultin perjudicials per a aquestes persones implicades.

L'eliminació d'aquests enllaços només s'aplica a les recerques realitzades per nom i cognom, no a les fetes pels fets relatats.

Google va informar ahir que entre el 29 de maig, dia en què es van obrir les sol·licituds de petició al dret a l'oblit, i el 30 de juny ha rebut més de 70.000 requeriments de ciutadans europeus, 6.000 dels quals, d'Espanya. És la companyia, la que ha d'avaluar si les peticions s'ajusten als requeriments de la sentència europea.