07 de juliol de 2014
07.07.2014

La Fontana di Trevi exhibeix als turistes els secrets de la seva restauració

Malgrat que s'ha tallat l'aigua, un recipient provisional permet llançar-hi monedes

07.07.2014 | 00:00

La Fontana di Trevi, un dels monuments més coneguts de Roma, ha iniciat una nova fase en el seu procés de restauració amb l'obertura al públic de passarel·les provisionals que permetran seguir les labors de la seva restauració.
Els petits ponts serviran per poder apreciar de prop les estàtues de la font i fins i tot llançar la tradicional moneda en una banyera simbòlica, en substitució del gran got del monument.
L'estructura connecta la plaça de Trevi amb el conjunt escultòric de la font, sense aigua des que van començar els treballs de rehabilitació a principi de juny i que s'estendran, almenys, fins a l'últim trimestre del 2015, data prevista per l'Ajuntament per a la seva conclusió.
Els visitants ja poden recórrer les plataformes, suspeses sobre l'estany buit, i gaudir a pocs metres de les escultures que va dissenyar Gian Lorenzo Bernini.
Amb una capacitat inicial d'unes cent persones, aquests ponts efímers doblaran la seva capacitat conforme avancin els treballs en algunes zones de la font al llarg dels mesos.

Escenes mítiques
Els visitants podran, així mateix, seguir l'evolució de les obres, que no impediran observar el monument des de la plaça gràcies a la col·locació de panells de plexiglàs al llarg del seu perímetre i de dues pantalles, una a cada costat, que mostraran imatges actuals i històriques de la font i de les seves aparicions cinematogràfiques.
Serà el cas del sensual bany a mitjanit de l'actriu sueca Anita Ekberg amb l'italià Marcello Mastroianni en la pel·lícula La Dolce Vita, de Federico Fellini, que va immortalitzar la Fontana di Trevi en una de les escenes més celebrades de la història del cinema italià, encara que en realitat era una reproducció del monument.
Altres pel·lícules, com Fontana di Trevi (1964); Tottotruffa 62 (1961), en la qual el popular còmic napolità Totò tractava de vendre el monument a un turista nord-americà; i fins i tot Creiem en l'amor (1954), de Jean Negulesco, també han contribuït a la seva fama universal.
La tradició de llançar una moneda està garantida durant aquests mesos gràcies a la instal·lació d'una banyera simbòlica plena d'aigua al centre del monument habilitada a aquest efecte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit