Una empresa de subhastes xinesa posarà a la venda, per primera vegada en la història del país, una carta del filòsof alemany Karl Marx en la qual l'autor s'interessa per la recepció de les seves idees a Rússia, de cara a una possible primera traducció local d'El capital. Així ho va anunciar la Companyia de Subhastes Hosane, que subhastarà el document el dia 21, en nom del seu actual propietari, un col·leccionista de Xangai, admirador del filòsof i que va intercanviar la carta amb una altra persona per una antiga pintura xinesa el 2011.

Serà la primera subhasta pública d'un text manuscrit de Marx en més de 40 anys, va assegurar la casa de subhastes. La carta va ser escrita a Manchester (Regne Unit) el 28 de maig del 1869 i Marx es dirigeix a un amic a Rússia, la identitat del qual no ha pogut ser contrastada per la casa de subhastes, per interessar-se per les reaccions al país davant la seva obra, va explicar Guo Meng, especialista de Hosane, al diari oficial Shangai Daily. En aquell moment Marx estava treballant en una edició revisada d'El capital (el primer volum del qual va ser publicat per primera vegada a Alemanya el 1867), i preparava una possible edició en rus, que finalment va veure la llum el 1872. L'autoria de la carta es va comprovar en ser comparada amb unes altres que es coneixen del filòsof germà, així com perquè en aquesta apareixen clarament la signatura i l'adreça de Marx en l'època.

A la República Popular de Xina els estudis de l'obra de Marx, que va morir a Londres el 1883 als 64 anys, i de les idees marxistes, són obligatoris en l'educació mitjana i universitària, ja que s'hi va inspirar la construcció del seu sistema polític actual, que va entrar en vigor el 1949.