"Hem de reivindicar les tapes!". Gerard Badia, del Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages, explica la iniciativa que fa que, fins al proper 20 de juliol, diversos bars i restaurants manresans ofereixin una tapa d'elaboració pròpia i un quinto de cervesa al preu de dos euros i mig.

Aquest és el segon any que els establiments del sector a la ciutat s'avenen a la proposta, que l'empresa cervesera Damm ha dut a terme amb èxit en d'altres localitats catalanes com ara Terrassa, Sabadell, Sitges i Barcelona, on la campanya involucra prop d'un centenar de bars.

A la capital del Bages, la idea té la participació d'una vintena d'establiments, repartits per diversos punts de la ciutat. Una xifra que enguany ha ampliat horitzons respecte de la convocatòria anterior. Així, mentre l'any passat la campanya es focalitzava en els restaurants, aquest estiu ha ampliat horitzons cap als bars. Una decisió que Badia relaciona amb el fet que aquests són el tipus de negoci més abundant dins del gremi i els més concorreguts.

Badia apunta també que la varietat d'establiments ha anat de bracet d'una notable diversitat pel que fa a les tapes ofertes. "Des del gremi vam donar via lliure als locals perquè fessin el que volguessin sempre que s'ajustessin al preu de 2 euros i mig, i la veritat és que han sortit propostes molt interessants", explica tot destacant també "la sorpresa positiva que és veure la bona feina que poden arribar a fer els restauradors de casa nostra".

Fins a dia d'avui, diu, la proposta ha gaudit d'una bona acollida entre els clients, tant entre els parroquians habituals dels establiments com entre aquells a qui la proposta, i el sorteig d'un sopar per a dues persones entre els qui completin una ruta d'un mínim de quatre bars, ha fet sortir de casa.