El bateria del grup musical The Ramones, Tommy Ramone, va morir ahir a l'edat de 62 anys a Nova York. Considerat el component més normal de la banda, va ser l'autor de dos dels seus èxits més grans: I wanna be your boyfriend i Blitzkrieg Bop, a més de productor de diversos discos del grup.

Al principi era el mànager del grup, però Tommy Ramone, l'últim supervivent dels Ramones originals, va haver d'asseure's a la bateria perquè ningú més volia fer-ho. En realitat el primer bateria va ser Joey (Jeffrey Hyman), també vocalista, però la banda cada vegada tocava més ràpid i no podia seguir-los, segons explica el músic a Per favor, mata'm, una història del punk a càrrec de Legs McNeill i Gillian McCain.

Tommy Ramone, nascut a Hongria el 1952 amb el nom de Tama Erdelyi, ja no deixaria anar les baquetes fins al 1978. Va gravar la bateria dels tres primers discos del grup, per a molts, els millors: Ramones (1976), Leave home i Rocket to Russia, i també en el seu primer directe, It's alive, tots tres del 1977.

La seva relació amb John Cummings (Johnny Ramone) es remunta a la seva joventut, quan tots dos van formar part de la banda Tangerine puppets.

Després d'abandonar The Ramones va seguir exercint de productor en àlbums com Tim (1985), del grup de rock alternatiu The replacements, o Neurótica (1987), de Redd Kross.

L'últim projecte en el qual va participar va ser com a intèrpret al costat de Claudia Tenam, amb qui solia actuar pel circuit de bars de Nova York i Connecticut. Encara que sobreviu Marky Ramone, que el va substituir com a bateria, la mort de Tommy Ramone posa punt final a la gairebé maleïda història dels Ramones originals.