16 de juliol de 2014
16.07.2014

Una alerta per tintoreres fa tancar platges al Maresme

L'albirament de tres petits taurons va portar a decretar la prohibició de banyar-se en sis platges dels termes del Masnou i Premià de Mar

16.07.2014 | 00:00

Els ajuntaments de Masnou i Premià de Mar (Maresme) van prohibir ahir el bany a les seves platges, després que es van albirar a la zona tres petits taurons, de l'espècie tintorera.
Segons va informar Protecció Civil de la Generalitat, uns socorristes van donar la veu d'alarma cap a les 12.30 hores, després de detectar la presència d'un petit tauró a la platja d'Ocata, que posteriorment es va comprovar que anava acompanyat per dues tintoreres més.
Davant aquesta situació, Protecció Civil va fer onejar a les sis platges del Masnou i Premià de Mar la bandera vermella, que recomana no entrar a l'aigua, mentre que els ajuntaments de les dues localitats van decidir prohibir el bany, per evitar riscos.
Una embarcació de la Creu Roja i una altra de Salvament Marítim es van posar a fer un seguiment per vigilar la zona on es trobaven els tres petits taurons, de l'espècie tintorera, que pot arribar a tenir una mida de fins a dos metres i mig de llargària.
A més, els Mossos d'Esquadra i les policies locals de les dues poblacions es van dirigir a les sis platges per ajudar els socorristes per evitar que ningú entrés a l'aigua.
Les sis platges on es va prohibir el bany a causa de l'albirament de taurons van ser les d'Ocata i Masnou, al Masnou; i les de Ponent, Descàrrega, Pla de l'Os i Bellamar, a Premià de Mar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook