Cirurgians de l'Hospital Quirón Teknon de Barcelona han retransmès mitjançant un dispositiu Google Glass una sessió quirúrgica docent a alumnes del Postgrau Internacional en Cirurgia Ortognàtica i Ortodòncia Quirúrgica de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).

La intervenció, que es va dur a terme dimarts, va consistir en un allargament mandibular dut a terme pel doctor Federico Hernández Alfaro, especialista en cirurgia maxil·lofacial.

Mitjançant el dispositiu Google Glass, innovador sistema que transmet als telèfons intel·ligents tota la informació que està veient el seu usuari, els onze alumnes del postgrau procedents de cinc països d'Europa i Amèrica van poder seguir i experimentar a través dels seus dispositius mòbils el mateix que el cirurgià durant tota la intervenció.

Segons va informar la UIC, aquest sistema de perfeccionament docent forma part d'un projecte dirigit per aquest especialista, amb la col·laboració de la facultat d'Odontologia per facilitar l'accés en línia a la formació pràctica, sense necessitat de traslladar-se fins a Barcelona per presenciar una d'aquestes intervencions.