Antoni Valentí, més conegut com a Tio Toni o com "el palmero de les ulleres" de Peret, va morir ahir a la ciutat de Barcelona als 75 anys, segons va informar l'Associació Talia Olympia. El músic estava vinculat al món de la rumba catalana des dels anys setanta i va ser membre de Patriarcas de la Rumba, un grup ideat l'any 2005 per Antoni Sicus Carbonell, de Sabor de Gràcia, que va reunir veterans rumbers, com Joan Calabuch Pubill (Tio Joanet), José Cortés Jiménez (Tio Pepe) i Rafael Salazar (Tio Rafael), a més del mateix i Toni i el seu germà, el mític Paló.

Tio Toni va gravar per primera vegada com s solista amb Patriarcas de la Rumba, però la seva carrera com a músic va començar a final dels anys cinquanta, quan va debutar al teatre Apolo de Barcelona amb el grup Los 5 Diabólicos del Rock and Roll, que, malgrat el nom, era més rumber que rocker.

Toni Valentí va passar la infància al carrer de la Cera de Barcelona, on va conèixer el cantant Peret, amb qui venia teixits abans de dedicar-se professionalment a la música.