La poderosa indústria cinematogràfica de Hollywood se sent atreta per les llatines amb poca roba i perfil sexy, com es desprèn d'un estudi de la Universitat del Sud de Califòrnia (USC).

El centre d'estudis va efectuar una investigació en base a les cent pel·lícules més taquilleres del 2013, la qual va revelar que el 37,5 % de les actrius hispanes que van aparèixer en aquests llargmetratges ho van fer completa o parcialment nues, una dada que, segons membres de la indústria, no constitueix una bona dada per a les actrius llatines. "Això, sens dubte, és una mostra més de l'arcaic estereotip que Hollywood té de la dona llatina", va subratllar Marlene Roque, productora de cinema i membre del Latino Film Institute.

Segons la productora, a l'interior de la meca del cinema la dona llatina és sinònim de "hot" o d'atractiu sexual, "quan es decideixen a treure-les del paper de cambreres o dones de la neteja". Així mateix, la presència de la dona hispana no ha estat gaire representativa en les produccions de Hollywood. Entre les pel·lícules analitzades per la USC que van incloure en el seu cartell actors hispans, poc més d'un terç eren dones.