Felip VI i Letícia van visitar ahir la finca de Raixa, situada a la falda de la serra de Tramuntana i on van ser informats de les tasques de recuperació realitzades des de l'incendi que va afectar una zona d'aquest paratge natural de Mallorca declarat Patrimoni de la Humanitat. Els reis, juntament amb la princesa Elionor i la infanta Sofia, van recórrer guiats per experts el nou centre d'interpretació muntat recentment a l'edifici principal de la finca, per explicar als visitants els valors mediambientals, històrics, arquitectònics i antropològics que té la serra de Tramuntana.

Felip, que portava una camisa de quadres i pantalons texans, i Letícia, amb una samarreta estampada i pantalons verds, van entrar al centre d'interpretació agafant per la mà les seves filles, totes dues de blanc i pantalons curts.

La princesa d'Astúries i la seva germana Elionor van mostrar interès per la pantalla digital d'una de les sales i per mitjà de la qual s'accedeix a un videojoc explicatiu sobre la vegetació i fauna de la serra de Tramuntana.

Al final del recorregut, els reis i les seves dues filles van saludar els integrants d'una delegació del municipi d'Andraxt formada per unes 15 persones que representaven els voluntaris de molts llocs de Mallorca que han participat en les feines de recuperació.

L'incendi forestal declarat l'estiu passat a la serra de Tramuntana va cremar 2.400 hectàrees. Raixa és Bé d'Interès Cultural des del 1993 pel seu alt valor històric i artístic, i el 2002 va ser adquirida per la Fundació Parcs Nacionals i el Consell de Mallorca.