El cantant Dyango actuarà a Miami (EUA) el pròxim 13 de setembre com a part de la seva última gira internacional, "Gràcies i adéu", amb la qual s'acomiada després de cinquanta anys als escenaris.

Josep Gómez Romero, més conegut pel sobrenom artístic de Dyango (Barcelona, 1940), es retira dels espectacles, però "mai" abandonarà la música, mentre pugui seguir gravant i la gent vulgui escoltar-lo, va dir ahir en una entrevista a Efe.

"Em sento gran", va expressar el cantant, de 74 anys, per al qual "és difícil deixar de cop" tota la seva vida musical, però, va reconèixer que vol gaudir més de la seva família i recuperar el temps que els escenaris l'han mantingut ocupat i lluny de casa.

"Jo sé que, si no puc aguantar, tornaré", va dir Dyango sobre aquesta "difícil" decisió.

El cantant d'èxits com Cuando quieras donde quieras, Esa mujer i Corazón mágico va expressar la seva gratitud als seus seguidors i considera "un plaer" haver estat i gaudit amb tots ells i que l'hagin escoltat durant la seva llarga trajectòria.

Dyango va anunciar el seu comiat dels escenaris amb aquesta última gira, que va començar a Llatinoamèrica, concretament a la població argentina d'Andalgalá (Catamarca) i que en una primera fase incloïa 35 presentacions a Xile, Bolívia, Paraguai i Uruguai.

La segona fase de la seva gira internacional és previst que el porti a Equador, Perú, Colòmbia, Puerto Rico i República Dominicana, encara que els seus representants negocien possibles actuacions en ciutats nord-americanes com Nova York, Los Angeles, Las Vegas i Houston.

"Vaig començar la gira per Argentina perquè aquí és on em van veure néixer artísticament", va explicar Dyango a la terra on va guanyar el seu primer disc d'or.