La festa cimera del Circuit Festival, la concentració de gais i lesbianes més important d'Europa, va reunir ahir prop de 8.000 persones al parc aquàtic Isla Fantasía, una reunió festiva que va començar a les 10 del matí amb refrescants banys i que havia de culminar a les 6 de la matinada, després d'una intensiva sessió musical amb prestigiosos DJ.

Tranquils, divertits i respectuosos, els participants feien cua per accedir al parc i xerraven animats barrejant idiomes, ja que, no endebades, el 80% són estrangers i hi acudeixen persones de 50 nacionalitats, dels quals només el 10% són lesbianes.

Amb banyador o pantalons curts i amb samarretes imperi o de màniga curta, prevalien els nois per damunt de les noies i els francesos i italians se n'enduien la palma, encara que aquest any els australians, els russos i els àrabs han pujat la seva proporció, segons ha confirmat a Efe Teseo Cua-dreny, portaveu de Circuit.

"Són molt més educats, fan menys gresca i, si se t'intenten lligar i no ho vols, es retiren amb respecte", afirma Javi, 25 anys, heterosexual, que treballa al Circuit de cambrer perquè paguen molt bé. Tots els entrevistats confirmen el perfil dels assistents fets pels organitzadors: home adult, de 25 a 40 anys, de professió liberal, de classe mitjana-alta amb un alt poder adquisitiu, que es gasta 250 euros al dia i es quedarà a la ciutat una mitjana de 8 jornades, i que hi deixarà una despesa global de més de 100 milions d'euros.