El cantant canadenc Justin Bieber, acusat a Miami (EUA) de conduir sota la influència de substàncies tòxiques i de resistència a l'autoritat, va arribar a un acord amb la fiscalia per declarar-se culpable a canvi d'una rebaixa de la pena que no l'obligaria a trepitjar la presó.

Segons el diari The Miami Herald, Bieber va estar d'acord a assistir a un curs de control dels impulsos i la ira i a donar 50.000 dòlars (37.400 euros) en obres benèfiques, a més de pagar les multes imposades pel tribunal. L'acord de culpabilitat lliuraria Bieber, de 20 anys, d'una possible temporada darrere les reixes.

Bieber va ser arrestat el 23 de gener a Miami Beach, després que la policia el detingués per conduir en una cursa il·legal, amb la llicència caducada i, suposadament, sota la influència de substàncies tòxiques, a més de resistir-se a l'autoritat sense violència.

El cantant va admetre als agents que el van detenir que havia fumat marihuana, begut unes cerveses i ingerit uns medicaments que requereixen recepta i, després de comparèixer davant el jutge per videoconferència i pagar la fiança, va ser posat en llibertat al cap de poques hores.