Un grup d'institucions científiques brasileres i alemanyes han començat a construir un observatori climatològic a l'Amazònia, la selva tropical més gran del món, amb una 'estructura de 325 metres d'altura que serà més alta que la torre Eiffel. La previsió és que les obres de la gegantesca estructura concloguin el novembre que ve, segons va informar en un comunicat l'Institut Nacional d'Investigacions de l'Amazònia (INPA), que encapçala el projecte.

La torre Eiffel té 301 metres d'altura però arriba als 324 amb l'antena instal·lada al capdamunt, mentre que l'observatori a l'Amazònia tindrà 325 metres d'altura i arribarà als 330 metres amb el sistema de parallamps.

L'anomenada Amazon Tall Tower Observatory servirà per al seguiment dels canvis climàtics que es produeixin en els boscos de la zona, un dels ecosistemes més delicats del planeta i que exerceix un paper important en l'estabilització del clima. Un altre objectiu serà el de portar a terme investigacions inèdites en la química de l'atmosfera.