L'actor Jaycee Chan, fill gran del també intèrpret i especialista en arts marcials Jackie Chan, ha estat detingut per la policia de Pequín per possessió de drogues, segons que van informar ahir diversos mitjans de comunicació de la capital xinesa.

Jaycee Chan, de 32 anys, va ser detingut juntament amb una altra estrella del cel·luloide, el taiwanès Kai Ko Chen-tung, segons van assenyalar els diaris Beijing News i Beijing Times, que no van especificar el moment o les circumstàncies de l'arrest.

Els comptes dels dos actors a Weibo (l'equivalent xinès a Twitter) no s'han actualitzat des de dimarts passat, 12 d'agost.

Jaycee Chan, també conegut pel seu nom en mandarí, Fang Zuming, ha actuat en diverses pel·lícules xineses i hongkongueses, i va posar veu a un dels personatges de la saga animada Kung Fu Panda en la seva versió cantonesa.

En total, la seva filmografia inclou disset títols inclosos doblatges de cinema animat. També ha publicat dos discos. Nascut a Los Angeles i educat a Hong Kong, el seu pare no va aconseguir fer-lo entrar a la universitat de Harvard, malgrat un substanciós donatiu. Als 20 anys va marxar a la Xina i més tard va adoptar-ne la nacionalitat. El seu pare, Jackie Chan, és un dels actors asiàtics més populars gràcies a les seves pel·lícules d'arts marcials amb tocs d'humor.

El seu fill Jaycee i Kai Ko Chen-tung s'uneixen a la llista de famosos actors xinesos que en les últimes setmanes han protagonitzat detencions en una renovada campanya policial contra el consum de drogues al país asiàtic.