Un jutge federal de Nova York ha confirmat que la cançó "Loca" que va popularitzar el 2010 la cantant colombiana Shakira és un plagi d'un tema del dominicà Ramon Arias Vázquez, els drets de la qual posseeix la productora Mayimba Music.

El jutge Alvin Hellerstein assegura que tant "Loca" com el tema en què es va inspirar la colombiana, "Loca con su tíguere", del dominicà Edward Bell Pou, El Cata, és un plagi. De fet, la colombiana va adquirir els drets de la cançó a El Cata, que seria qui hauria comès el plagi.

Amb sons de merengue pop, "Loca" va ser el primer senzill del disc "Sale el Sol" que va llançar la cantant colombiana l'any 2010 i que va arribar als primers llocs a les ràdios de Llatinoamèrica, Europa i EUA.

El jutge ordena a les parts que tornin a seure a negociar i presentin al tribunal abans del migdia del 29 d'agost "un document conjunt en què s'identifiqui a quins danys té dret la productora Mayimba".

En el mateix escrit, datat el 19 d'agost, el magistrat convoca els advocats de Mayimba i als de la productora Sony a una nova audiència el proper 8 de setembre per discutir els següents passos en el cas.