Les autoritats índies van matar un tigre que en els últims cinc mesos s'ha menjat set persones a la província de Maharashtra, a l'oest del país, segons va informar ahir a Efe una font oficial.

L'animal va ser tirotejat ahir al districte de Chandrapur, on un total de 12 persones van ser devorades per tigres des de començament d'any, segons va dir el cap del departament forestal local, SPThakre.

Un grup d'experts va identificar el felí a través de fotografies entre els més de cent tigres que habiten a la zona i va seguir la seva pista durant quatre dies fins a trobar-lo al bosc.

L'equip es va veure obligat a tirotejar l'animal, si bé la seva opció prioritària era adormir-lo per traslladar-lo a un zoo, ja que "els tigres que maten persones no han de ser deixats en llibertat", va apuntar Thakre.

Aquesta és la primera vegada que s'abat un tigre en aquest districte des del 2007, quan es va sacrificar una fera que havia matat cinc persones de forma consecutiva. No obstant això, els habitants de Chandrapur també pateixen l'amenaça d'altres animals salvatges, que des de principi d'any han sumat cinc víctimes mortals més a part de les 12 causades pels tigres.

Actualment hi ha uns 1.700 tigres a l'Índia, el 60% de la població mundial d'una espècie que també subsisteix en altres nacions asiàtiques com Bangla Desh, Vietnam, Tailàndia, Nepal i Cambodja. Segons el Fons Mundial per a la Naturalesa, aquests felins han perdut el 93% del territori global que solien ocupar a causa de l'augment demogràfic i consegüent ús de les zones forestals per a camps de conreu, àrees urbanes i jaciments miners.