L'Autoritat d'Aviació Civil del Regne Unit ha demanat als pilots que no sobrevolin el zoològic d'Edimburg (Escòcia) per no alterar els animals durant la temporada de reproducció.

El zoo escocès va explicar que l'avís s'ha emès principalment a fi de protegir la seva comunitat de pingüins encara que també per evitar alterar la panda gegant Tian Tian, que podria estar a punt de parir.

Aquest avís als aviadors es produeix alhora que es celebra a aquesta ciutat el Festival d'Edimburg i un altre de militar, el Military Tattoo, amb la qual cosa s'incrementa durant aquests dies el trànsit aeri a la zona.

L'11 d'agost, el zoo va revelar que Tian Tian (dolç en mandarí), l'óssa panda del zoològic d'Edimburg, mostrava símptomes d'estar embarassada i podria donar a llum a finals d'aquest mes.

Els cuidadors del parc escocès porten supervisant a l'única exemplar de panda gegant del Regne Unit des que va ser sotmesa a un tractament d'inseminació artificial el passat 13 d'abril, en no produir-se l'aparellament natural amb l'exemplar mascle del zoo, Yan Guang.