La Junta de Llibertat Condicional de Nova York ha rebutjat per vuitena vegada consecutiva la petició de llibertat que havia sol·licitat l'assassí de John Lennon, Mark David Chapman.

Chapman, de 59 anys, haurà d'esperar dos anys més per poder tornar a demanar el seu alliberament, després que els tres membres de la junta encarregada de revisar el seu cas s'entrevistessin amb el pres i rebutgessin de nou la seva petició.

Yoko Ono va enviar una carta a la Junta de Llibertat Condicional de Nova York per demanar que no excarcerin Chapman. En aquest escrit posava en relleu que si l'assassí tornés al carrer no solament ella i els dos fills de Lennon tindrien "por", sinó que la vida del mateix Chapman correria perill per un possible atac d'algun seguidor de l'exBeatle.

Chapman va assassinar el músic britànic el 8 de desembre del 1980 en disparar-li cinc trets davant les portes de la seva residència a l'edifici Dakota, davant del Central Park de Nova York. Lennon acabava de tornar del Record Plant Estudio amb la seva esposa, Yoko Ono. Poques hores abans, l'exBeatle li havia signat un autògraf. Per aquest crim Mark David Chapman va ser condemnat a una pena d'entre vint anys i cadena perpètua.

Des que va complir la pena mínima, Chapman ha tingut ja vuit ocasions (una cada dos anys) de demanar que se li concedeixi la llibertat condicional, petició que ha formulat des del mes de desembre de l'any 2000 i que fins ara sempre se li ha denegat.

L'assassí de Lennon està reclòs a la presó de Wende, a Nova York, on va ser traslladat fa dos anys des d'un centre correccional també d'alta seguretat d'Attica, situat en el mateix estat.