Desenes de famosos xinesos s'han unit al "repte del la galleda gelada", que consisteix a llançar aigua freda per mostrar solidaritat en la lluita contra l'esclerosi, encara que un d'ells, el milionari Chen Guangbiao, va ser acusat d'utilitzar falsos glaçons de plàstic, cosa que ha provocat una agra polèmica.

Chen, que cada any protagonitza no poques controvèrsies al país asiàtic -com a principi d'aquest any, quan va assegurar que compraria el diari The New York Times-, es va unir a l'Ice Bucket Challenge divendres passat a la ciutat oriental xinesa de Nanquín, però el seu gest no ha tingut el resultat que ell esperava.

En lloc d'abocar-se al damunt una galleda d'aigua gelada, com fan la majoria de les celebritats arreu del món, Chen es va ficar dins d'un contenidor d'escombraries de plàstic que havia estat prèviament omplert amb aigua i gel, mentre destacava en el seu microblog personal que donaria un milió de iuans (160.000 dòlars) a la causa.

També va assegurar que si algú demostrava ser capaç de resistir, com ell, 30 minuts submergit en aigua i gel donaria un altre milió de iuans a la investigació de l'esclerosi lateral amiotròfica (ALS).

El vídeo sobre la gesta de Chen va circular àmpliament per les xarxes socials xineses el cap de setmana, però molts internautes el van rebre amb escepticisme i fins i tot van acusar el magnat de fer trampa. Segons aquestes veus crítiques, els glaçons de gel suren massa al vídeo, el que fa sospitar que es tracta d'imitacions de plàstic. També n'hi ha molts que dubten que Chen hagi aguantat realment mitja hora a l'aigua congelada, ja que, segons opinen, el cos humà no és capaç de sobreviure més enllà d'uns minuts submergit en líquids amb temperatures pròximes a zero graus.

Arran de les crítiques, Chen va tornar a utilitzar el seu microblog ahir per defensar la seva acció i assegurar que els glaçons eren autèntics i no de plàstic, la qual cosa estava disposat a provar menjant-se'ls.

Per als que van dubtar de la seva resistència sota l'aigua congelada, Chen va explicar que en el passat havia estudiat kungfu al mateix monestir de Shaolin, bressol de l'art marcial, fet que li permet resistir millor el dolor.