La comissària europea de Mercat Interior i Indústria, Elzbieta Bienkowska, va celebrar ahir el llançament "amb èxit" de dos nous satèl·lits del futur sistema europeu de navegació Galileu, i va assegurar que "torna a anar pel bon camí" després de la posició errònia en òrbita dels dos anteriors.

Bienkowska destaca que aquest és "el projecte d'infraestructura d'Europa més gran, de 7.000 milions d'euros, finançat al 100% i propietat al 100% de la UE". L'objectiu és "garantir el desplegament de la infraestructura de manera puntual i dins del pressupost, i ho vull aconseguir tan aviat com sigui possible, de manera que el 2016 el Galileu pugui oferir els seus primers serveis i el 2020 estigui plenament funcional", va dir. La Comissió Europea (CE) vol assegurar la "ràpida actualització del mercat als serveis del Galileu". "És un sistema totalment civil sota control civil, encara que imagino que és possible d'utilitzar per a fins militars".

El llançament de la 4a parella de satèl·lits del Galileu va tenir lloc divendres passat al port espacial de Kourou, a la Guaiana Francesa.