Vin Diesel viu aquests dies una muntanya russa d'emocions que reflecteix a la cara de tipus dur a qui s'estova el gest quan se'l felicita per la seva recent paternitat, i se li perd la mirada en recordar el seu amic Paul Walker, la mort del qual va precipitar la fi de la saga Fast and Furious. L'últim capítol de la franquícia, Furious 7, debuta a la cartellera aquest cap de setmana amb un regust de comiat, amb un guió alterat per la força de la tragèdia i un final carregat de simbolisme en què els personatges es diuen adéu i els actors fins sempre.

Diesel, de 47 anys, va compartir els seus pensaments durant una passejada sobre l'asfalt gris de l'aparcament de l'estadi de beisbol dels Dodgers, entre cotxes i remolcs, en una jornada assolellada i ventosa a Los Angeles. La seva inconfusible veu greu i seca, distintiu dels seus personatges d'acció, amb prou feines troba alè per expressar el buit que deixarà l'estrena de Furious 7, un film que manté molt present la figura de Walker.

Des que el seu company de repartiment es matés en un accident de cotxe per excés de velocitat el novembre del 2013, Diesel, estrella i productor de Fast and Furious, ha estat absorbit per la pel·lícula i en les últimes setmanes s'ha bolcat en la seva promoció.

Ara tothom li pregunta per Paul Walker, però això canviarà d'aquí a uns dies. El llançament de Furious 7 servirà, emocionalment, per cicatritzar la ferida.

"És una tortura com trobem a faltar en Paul, ens intentem recuperar d'això cada segon", va comentar Diesel, que va decidir anomenar Pauline la seva filla, nascuda el 16 de març fruit de la seva relació amb la mexicana Paloma Jiménez, en honor al seu difunt col·lega.

"Això és especial, estic agraït amb l'estudi per permetre'ns estrenar aquesta pel·lícula amb una sensació de tancament", va explicar l'intèrpret, que torna a encarnar el mecànic Dominic Toretto, un expresidiari aficionat a les curses de carrer.