El CERN confirma l'existència de "la Força", Nature publica una investigació sobre el retorn dels dracs, la NASA dissenya vestits espacials per a vaques ... no és que els científics hagin perdut al nord, sinó que han volgut contribuir amb humor a les innocentades de l'April Fool's Day.

Cada 1 d'abril, el món anglosaxó celebra l'April Fool's Day, una jornada d'innocentades en què participen des de mitjans de comunicació fins a polítics, grans corporacions i institucions científiques.

El Centre Europeu de Física de Partícules (CERN) obria la veda a primera hora del matí amb un comunicat en què anunciava "troballes fonamentals de l'estructura de l'univers" que confirmen l'existència de "la Força". "El resultat és molt impactant", hauria dit un "diminut portaveu verd del laboratori". "La Força és el que atorga a una partícula física els seus poders. (...) És un camp d'energia creat per totes les coses vives. Ens envolta i ens penetra, uneix tota la galàxia", era el comentari de Mos Eisley (Tatooine) Ben Kenobi. El CERN va afegir que els seus científics han començat a experimentar el seu poder i pronostiquen usos pràctics que van des de la comunicació a llarga distància a la influència mental.

També relativa a l'espai, encara que d'un impacte menor, va ser la contribució de la NASA a l'April Fool's Day: la seva "foto astronòmica del dia" mostrava ahir un vestit dissenyat perquè les vaques puguin habitar a la Lluna. "Com sobreviuran les vaques a la Lluna? Una de les qüestions més frustrants sobre l'espai a què científics han dedicat dècades de debat. Finalment, després d'un modelatge per ordinador i més d'una dotzena de mitjanits de munyir, enginyers han dissenyat, construït i provat el nou Mòdul de Pastura Lunar, un sistema de contenció bovina celestial per a múltiples propòsits".

Molt més sorprenent era la investigació de Nature segons la qual els dracs van existir i que el canvi climàtic podria aplanar el camí per a una nova emergència d'aquestes bèsties. "Noves proves llancen que els dracs no han de ser considerats mai més criatures de llegenda i fantasia i que els efectes antropogènics en el clima podrien estar preparant el terreny per a un nou ressorgir d'aquestes bèsties", sosté l'estudi.

La troballa a la Universitat d'Oxford d'un document atribuït al monjo Godfrey de Exmouth oferiria proves que "els dracs han estat durant mil·lennis un flagell periòdic de les civilitzacions".

Els investigadors també haurien trobat que l'edat mitjana va ser un "paradís" per als dracs per les seves temperatures inusualment càlides i l'abundància de cavallers, que són els contrincants i el menjar favorit d'aquestes criatures.

Un descens de les temperatures, haurien afirmat els científics, unit al declivi dels cavallers, van donar pas al Gran Repòs, una etapa d'hibernació per als dracs. El canvi climàtic podria contribuir ara a la seva reaparició.

De broma, els investigadors tiren del manament del mètode científic i donen detalls tècnics.