Sis joves procedents de Polònia, Grècia, Turquia, Alemanya i Anglaterra van fer estada al Bages durant el 2014, en el marc del Servei de Voluntariat Europeu gestionat pel Consell Comarcal del Bages.

Aquests nois i noies van col·laborar amb entitats i institucions com Creu Roja, l'Ajuntament de Manresa, Ampans, el CAE o la Fundació Aplicació de Callús, en estades a la comarca que han durat una mitjana de cinc mesos, en els quals, a banda de realitzar actes de voluntariat, s'han apropat a la cultura catalana, al seu idioma i a la realitat del territori on han fet l'estada, participant en el dia a dia de les activitats de la comarca. Per exemple, alguns dels joves que formen part del programa europeu del voluntariat recentment van participar en la Transèquia.

El Consell Comarcal ha informat que des de l'inici del programa, l'any 2002, una seixantena de joves han vingut a fer voluntariat al Bages, però que en canvi "hi ha pocs joves del Bages que demanin participar en el programa, tot i que no es demana cap formació específica i que la majoria de despeses són a càrrec del projecte".

Per mirar de posar-hi solució, el Consell Comarcal del Bages vol iniciar una campanya als diferents equipaments de joventut per recordar l'existència d'aquest servei i impulsar-lo. El programa ofereix la possibilitat als joves, a nivell individual, de fer una estada en un altre país participant com a voluntaris en un projecte local. Va dirigit a joves entre 18 i 30 anys, i les estades duren entre tres i sis mesos.

Els participants col·laboren en projectes relacionats amb la cultura, la joventut i la infància, les desigualtats socials, el medi ambient o la cooperació, entre d'altres.

El programa cobreix les despeses de viatge, assegurança, allotjament i manutenció i dóna als participants una petita quantitat de diners de butxaca.