La duquessa Caterina, esposa del príncep Guillem d'Anglaterra, donarà a llum a final d'abril el seu segon fill, del qual encara no coneix el sexe, va informar ahir un portaveu de la Casa Reial britànica.

Caterina tindrà el seu segon nadó a l'ala privada Lindo de l'hospital St. Mary, al districte londinenc de Paddington, al mateix centre on va néixer el 22 de juliol del 2013 el príncep Jordi, el primogènit de la parella.

"El duc i la duquessa estan immensament agraïts pels càlids desitjos que han rebut des del Regne Unit i la resta del món durant els últims mesos", va afirmar el portaveu reial.

Guillem i Caterina "són conscients que la gent està emocionada perquè el príncep Jordi tindrà aviat un petit germà o germana i significa molt per a ells que tanta gent celebri un moment tan important per a la seva família", va assenyalar.

La mateixa font va precisar que la parella no sabrà el sexe del nadó fins al naixement.

L'equip mèdic que atendrà la duquessa, de 33 anys, estarà liderat pel ginecòleg i obstetre Guy Thorpe-Beeston, de l'hospital londinenc de Chelsea i Westminster.

Quan neixi el nadó, la reina i membres d'ambdues famílies seran informats en primer lloc, i després d'això el palau de Kensington, residència oficial dels ducs de Cambridge, ha de comunicar la notícia als mitjans.

Des del naixement del príncep Jordi, Guillem i Caterina disposen dels serveis d'una mainadera espanyola, María Teresa Turrión, que podria encarregar-se també de la cura del seu segon fill.

És previst que el príncep Guillem es prengui dues setmanes de permís de paternitat a la seva feina com a pilot d'ambulàncies aèries.

El príncep i la seva família passaran els primers dies després del part a la seva residència londinenca del palau de Kensington, i més tard es traslladaran al seu habitatge a Norfolk, a l'est d'Anglaterra.