Científics de Sri Lanka han descobert una innovadora manera de cuinar l'arròs que redueix el 50% el nombre de calories que absorbeix el cos. La preparació es basa a afegir una cullerada d'oli de coco a l'olla quan l'aigua bull, després s'hi tira l'arròs, es cou 40 minuts a foc lent, es deixa reposar a la nevera 12 hores i després s'escalfa altre cop al moment de consumir-lo. "El que vaig aconseguir amb la meva investigació va ser canviar l'estructura de l'arròs", ha explicat Sudhair A. James, un estudiant de 22 anys de la facultat de Ciències Químiques de Colombo que va presentar recentment la seva troballa a la Reunió Nacional de la Societat Americana de Química als Estats Units. Amb el seu descobriment vol fer front a "la crisi global" que suposa l'obesitat.

La clau, d'acord amb l'estudiant singalès, està en el midó, que és el principal component de l'arròs, i en concret en els dos tipus que hi ha: un de denominat resistent i un altre de no resistent. El resistent no és digerible a l'intestí prim, i aporta, per tant, menys calories. James va descobrir que amb la seva manera de cuinar l'arròs es multiplicava per deu en el cereal el midó resistent.