20 de abril de 2015
20.04.2015

Sor Lucía Caram es posa bigoti en favor de la recollida de llet infantil

La campanya, a càrrec de l'Obra Social 'La Caixa' i el Banc dels Aliments, s'allargarà fins el 25 d'abril

20.04.2015 | 13:23
Sor Lucía Caram es posa bigoti en favor de la recollida de llet infantil

Sor Lucía Caram i el futbolista del Futbol Club Barcelona Xavi Hernández són algunes de les personalitats que no han dubtat a sumar-se a la campanya Cap nen sense bigoti, de recollida de llet per a famílies en risc d'exclusió social.

Es tracta de les primeres mostres de solidaritat de personalitats destacades del món de l'esport i fins i tot la Catalana de l'any amb la campanya impulsada per l'Obra Social "la Caixa" i el Banc dels Aliments, que pretén posar solució al dèficit de llet que pateixen 252.000 persones ateses pels bancs d'aliments catalans, 50.000 dels quals són nens d'entre 1 i 12 anys, que podrien veure afectat el seu creixement a causa d'aquesta mancança.

Per cobrir les necessitats anuals de llet en els bancs d'aliments catalans, es requereixen més de 13 milions de llet, pel que és necessari la col·laboració de tots en aquesta campanya pionera de recaptació per a la compra d'un únic producte.

Aprofitant l'emblemàtica setmana de Sant Jordi a Catalunya, la recollida física de llet s'inicia dimarts i fins divendres a les 1.422 oficines de "la Caixa" a la comunitat. Així mateix, l'acció solidària es promourà en els 57 centres de gent gran amb què compta l'Obra Social "la Caixa" al territori, així com al Palau Macaya, CosmoCaixa i els CaixaForum de Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona.

A més, també és possible fer aportacions a la pàgina de microdonatius de "la Caixa" o enviant un SMS amb la paraula «LLET» o «LECHE» al 28024. L'Obra Social "la Caixa" posa a disposició de la campanya tots els seus caixers automàtics i canals electrònics per a les donacions econòmiques: portal de "la Caixa", Línia Oberta, CaixaMòbil i canvi de Punts Estrella. Igualment, és possible fer una llista de la compra solidària en www.granrecollidadellet.cat i www.granrecogidadeleche.es

Els bancs d'aliments incrementen any rere any la quantitat d'aliments recollits, però segueix sent insuficient. Dels 21.870.890 quilos d'aliments recollits l'any passat, 3.069.512 eren llet, la qual cosa equival a 12 litres de llet a l'any per a cada beneficiari, quan la quantitat mínima requerida seria d'uns 50 litres a l'any.

Per poder assolir el consum mínim recomanat d'un litre per persona a la setmana, l'Obra Social "la Caixa" i el Banc dels Aliments inicien la crida a la donació d'aquest producte de cost assequible que té una data de caducitat estimada en uns tres mesos. L'Obra Social "la Caixa" ha posat en marxa la recollida amb una primera donació de 100.000 litres de llet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema