La passió pel Japó i l'amor per l'anime i el manga han fet possible el somni de Yami Tabby, una noia d'Almeria de 15 anys, que a final de març va viatjar al Japó per participar en el Haneda International Anime Music Festival, motiu pel qual es proposa promoure a Espanya la cultura idol.

"Una idol és una persona que arriba a la fama principalment perquè canta bé, però que fa més coses com ara fer de model, ballar, presentar programes... Són persones amb talent per a diverses coses que tenen carisma i que són idolatrades al Japó. Se'ls anomena idol perquè són ídols", assegura

Yami va començar a interpretar cançons pel seu compte quan "tenia amb prou feines 7 anys", quan versionava els temes de Sakura, la caçadora de cartes.

En aquella època s'"inventava les lletres" però es va interessar per l'idioma i va començar a estudiar-lo pel seu compte. "Vull estudiar al Japó en un futur per seguir amb la meva carrera", precisa la jove.

No obstant això, és des del novembre passat que aquesta idol espanyola es dedica professionalment al món de la interpretació després de presentar-se a una audició a Barcelona, ciutat on va quedar segona en l'Anime Song Contest del Saló del Manga, i va ser descoberta per un productor japonès que després de la veure-la, destaca Yami, l'està "donant a conèixer a tot arreu".

El passat mes febrer va ser quan Yami va viatjar per primera vegada al Japó, en aquest cas per participar en el programa de televisió Nodojiman The World, al que va ser convidada a cantar.

"Vaig cantar allà i crec que vaig causar bastant bona impressió perquè arran d'aquest programa estic rebent bastants comentaris en YouTube; aquesta era la petita empenta que necessitava", ha dit.

Actualment l'idol d'Almeria treballa en diferents projectes, alguns dels quals no pot avançar encara, de la mà de Warner Music Japan, que "ha obert una espècie de laboratori de música amb una discogràfica japonesa anomenada Goma Studio".