Manresa, a través del Consell Municipal de Solidaritat, es va fer seu l'any passat el projecte internacional "Per cada mina, una flor", impulsat per l'artista i activista sahrauí Mohammed Moulud Yeslem, que el va explicar a la capital del Bages i a qui va entrevistar aquest diari. Es tracta de fer flors per plantar-les com a denúncia al costat d'un mur situat al Sàhara Occidental de més de 2.700 quilòmetres on hi ha 7 milions de mines antipersona enterrades.

En total, Manresa aportarà 2.000 flors a la campanya gràcies a la implicació de diverses entitats, col·lectius i institucions; unes 600 ja hi han estat enviades aprofitant el viatge d'activistes sahrauís als camps de refugiats. Entre d'altres, han elaborat flors centres educatius, biblioteques de la federació de barris, grups de dones, Joves Nucli Antic, el Centre Penitenciari Lledoners, la Ludoteca Ludugurus, i el grup de monitors i monitores de Minyons i Guies de Catalunya. També se n'han fet aprofitant els actes de la Manresa Solidària.

Com a punt final de la campanya, fins al mes de juny es plantaran Jardins de Pau en diversos punts de la ciutat. Els primers es van poder veure dissabte a la jornada de portes obertes de la Casa Flors Sirera. Hi va haver contacontes, Les flors del Sàhara, amb ACAPS Alt Penedès; després, berenar de comerç just; seguit de la projecció del documental "Mai és tan fosc" i col·loqui amb Arcadi Oliveres. Al vespre, la jornada va cloure amb un tastet de productes interculturals.