El tren de levitació magnètica en fase de proves que opera la ferroviària nipona Central Japan Railway va batre el seu propi rècord mundial de velocitat en aconseguir els 603 quilòmetres per hora.

El tren "Maglev" va aconseguir aquesta velocitat en la via de proves de 42 quilòmetres de longitud instal·lada a la prefectura de Yamanashi, a uns 35 quilòmetres a l'oest de Tòquio.

Amb la d'avui conclouen les proves per arribar a velocitats punta sense que Central Japan Railway hagi informat d'algun problema.

Aquest mateix tren va batre el rècord mundial de velocitat el passat 16 d'abril en aconseguir els 590 quilòmetres per hora.

Aquest tren funciona mitjançant un sistema de levitació magnètica que usa motors lineals instal·lats prop dels rails i que fa que el camp magnètic elevi al tren fins a 10 centímetres per sobre dels rails i l'impulsi, eliminant el contacte i fent que l'únic element de fricció sigui l'aire.

Central Japan Railway té intenció que el "Maglev" comenci a operar el 2027 entre l'estació de Shinagawa, al sud de Tòquio, i la ciutat de Nagoya, al centre de Japó.

El trajecte, de 286 quilòmetres i que el tren cobreix actualment en 88 minuts, quedaria reduït a 40 minuts amb el "Maglev".

S'espera que el tren circuli a una velocitat màxima de 500 quilòmetres per hora quan comenci a operar. Central Japan Railway pretén estendre el servei de Nagoya a Osaka, a l'oest del país, el 2045.