Més de 300 persones van omplir el temple gòtic de Sant Miquel per assistir a la commemoració del 75è aniversari del retorn de la imatge de la Mare de Déu del Patrocini a Cardona. El concert, organitzat per la Coral Cardonina, va cloure, enguany, el cicle de música sacra cardoní. El programa, dedicat íntegrament a la música mariana, el va obrir la Coral Cardonina amb una oració mariana del temps pasqual musicada per Antoni Pérez Moya, un cànon de W. A. Mozart, l'himne Gaude Mater Polonia, de Zoltán Kodály, i l'Ave Maria Stella, en versió de Víctor de Zubizarreta.

Tot seguit, la soprano Ana Belén Ayala, acompanyada per la pianista local Francina Ribas, va oferir dues populars avemaries: la del francès Charles Gounod i la de l'austríac Franz Schubert. I les dues intèrprets van acabar amb un tast de música operística mariana. En la segona part del concert, els joves cantaires de l'Escolania de Sant Miquel van abordar quatre peces: el Magníficat de Jacques Berthier; La llàntia del rei moro; un Ave Maria, acompanyats de la soprano Ayala; i una versió dels Goigs a la Mare de Déu del Patrocini del poeta cardoní Manuel Bertran musicada per mossèn Josep Maria Casafont.

La Coral Cardonina va protagonitzar el tram final del concert en oferir un tast musical a partir dels versos musicats per diferents compositors d'arrels cardonines. També es va estrenar una nova peça, Verge del Patrocini, composta per l'ocasió pel director del cor cardoní, Ovidi Cobacho. A més, va tocar la Banda de Música.