L'amor d'un gos roman inalterable malgrat les distàncies i el temps, d'aquí les frases "el millor amic de l'home" o "l'animal més lleial". Aquesta història, la de Negreta, ocorreguda a Argentina és un exemple que l'amor animal és immens i que no hi ha ni mal ni sofriment quan la recompensa és estar amb els éssers estimats.

Un matrimoni gran va recollir en el seu dia a 'Negreta' una gossa que estava a punt de donar a llum als seus cadells. La família la va cuidar durant el procés però amb tota la pena del món va haver de donar-la en adopció ja que no podia fer-se càrrec d'ella. Va triar a uns coneguts per cuidar la seva gosseta.

Un bon dia, els nous amos es van adonar que la gossa s'havia escapat. El que mai es podrien imaginar és que "Negreta" recorregués tot el camí de tornada, ni més ni menys que 161 quilòmetres, per tornar a la seva llar. La gossa va arribar amb les potes plenes de nafres i deshidratada però en veure als seus antics amos devia pensar que li havia valgut la pena, ja que va beure una galleda sencer d'aigua i va dormir durant 24 hores seguides, segons publica Minut uno.