29 de abril de 2015
29.04.2015

La nau Progress descendeix sense control cap a la Terra

No s'ha pogut recuperar el comandament de l'aparell de càrrega rus, que havia acoblar-se a l'Estació Internacional

29.04.2015 | 18:43

La nau espacial de càrrega russa Progress M-27M, llançada aquest dimarts rumb a l'Estació Espacial Internacional (EEI), ha començat a caure a la Terra de manera descontrolada, segons ha explicat una font de la indústria aeroespacial de Rússia.

"Com que no s'han pogut encendre els propulsors ni realitzar una maniobra de correcció, la nau de càrrega està descendint gradualment de la seva òrbita", ha afegit la font a l'agència oficial RIA Nóvosti.

La velocitat del descens dependrà de l'estat de l'atmosfera i del vent solar, però ha recalcat que "en les últimes quatre hores la nau de càrrega ja ha perdut desenes de metres d'altitud".

"Pronosticar amb exactitud la data i lloc on cauran els fragments del Progress que no es desintegrin en la capes denses de l'atmosfera només serà possible unes hores abans que això passi", ha subratllat.

El Centre de Control de Vols Espacials de Rússia va perdre el control de la nau, llançada des del cosmòdrom de Baikonur (Kazakhstan) a les 07.10 GMT de do,arts, després que aquesta se situés en una òrbita errònia i deixés d'enviar dades a la Terra .

En el seu celler porta combustible, oxigen, aliments, equips científics i regals per als tripulants de l'EEI.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema