L'Ajuntament de la petita localitat italiana de Controne, a la Campània, imposarà multes als amos de gossos que pertorbin amb els seus lladrucs el silenci del temps dedicat a la migdiada i el descans nocturn, segons una ordenança.

Els amos dels gossos que transgredeixin la nova norma se'ls podrà imposar multes que van de 25 a 500 euros. Controne, de 800 habitants, d'altra banda, també tindrà en la nova normativa una disposició destinada a garantir el bon tracte als animals.

"Els gossos guardians de cases, jardins i granges s'han de mantenir de manera que no causin dany agredint als transeünts i els propietaris han d'impedir que els gossos sorollosos pertorbin la pau en les hores nocturnes i la migdiada", assenyala la norma.

Aquesta localitat situada al sud de Nàpols i d'uns 800 habitants compta també en la nova normativa amb una disposició destinada per altra banda a garantir el bon tracte als animals.

I estipula que està prohibit "absolutament abandonar animals en el territori comunal, mantenir els gossos encadenats i, si això fos necessari, la cadena ha de tenir una longitud de cinc metres".

A més, s'haurà de garantir en aquest últim cas -afegeix la ordenança- que el gos "pugui arribar tranquil·lament el recipient de l'aigua i del menjar".