L'actriu nord-americana Angelina Jolie va ser rebuda al Parlament de Birmània (Myanmar) com a ambaixadora de bona voluntat de l'Agència de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), segons van informar mitjans locals.

Jolie, de 40 anys, té previst reunir-se amb diversos alts càrrecs del país, inclòs el president, Thein Sein, en qualitat de representant de l'alt comissionat de l'ACNUR, António Guterres, segons el portal Irrawaddy.

Està previst que dijous visiti també els campaments de desplaçats a l'estat Rakhine (oest) provocats per una onada de violència sectària a 2012 en què hi va haver més de 200 morts.

Més de 100.000 persones van ser desplaçades a la violència deslligada entre budistes i membres de la minoria musulmana rohinyá, els que viuen "de facto" com a apàtrides al no ser reconeguts com a ciutadans ni a Birmània ni a la veïna Bangladesh.

La majoria dels desplaçats i morts durant la violència van ser rohinyás, considerats una de les minories més perseguides en el món.

L'any passat, Jolie va visitar a refugiats birmans a la frontera tailandesa, on més de 130.000 viuen en camps després de fugir de dècades de conflicte i persecució al seu país natal.

L'actriu va arribar a la capital birmana, Naypyidaw, procedent de Cambodja, on està preparant el rodatge d'una pel·lícula basada en el llibre "First They Killed My Father", les memòries d'un supervivent dels Khmers Rojos.