Les colles castelleres els Tirallongues de Manresa i els Castellers de Berga han exhibit, aquest cap de setmana passat, dues actuacions que es podrien definir de memorables. Per una banda, els manresans, que jugaven a casa -a la Plana de l'Om- i en el marc incomparable de la Fira Mediterrània, van assolir per segona vegada a la seva història la torre de 7 (2 de 7); i per l'altra, els berguedans van completar a Avià una de les seves millors actuacions descarregant tres castells de la gamma alta dels set pisos.

La fita de dissabte dels Tirallongues -que actuaven al costat dels castellers de la Vila de Gràcia-, ja havia estat assolida per primer cop en la darrera Festa Major de Manresa i representa l'ascens que està tenint la colla aquest 2015. L'actuació va començar amb dos pilars de 4 aixecats per cada colla, i tot seguit van iniciar les rondes. Els Tirallongues van encetar l'actuació amb el castell més complicat: la ja esmentada torre de 7. En segona ronda van descarregar el 5 de 7 amb agulla, un castell complicat que ja havien descarregat la temporada passada en tres ocasions, però que aquesta encara no havien intentat; l'execució del castell va ser correcte. En tercera ronda, els Tirallongues no van voler quedar curts i van provar el 7 de 7, un castell que se'ls va resistir i va quedar en intent desmuntat; després, en la repetició van descarregar el 5 de 7 sense gaires complicacions. Per acabar l'actuació els de la camisa ratllada van descarregar 2 pilars de 5 simultanis.

Els castellers de la Vila de Gràcia, per la seva banda, van començar amb dos intents desmuntats del 3 de 8 en primera ronda. Després van provar el 5 de 7, en què un cop carregat l'enxaneta es va despenjar i d'aquesta manera va quedar el castell com a carregat, i en tercera ronda van descarregar el 4 de 7. Els de la camisa blava van acabar l'actuació amb un pilar de 5.