No ho podien celebrar d'una manera millor. Bonsai Natura, l'Associació Bonsai del Bages, ha arribat als 25 anys de vida i ha rebut un guardó de mans del cònsol general japonès, que reconeix la contribució i difusió que fa l'entitat bagenca de la cultura japonesa i la col·laboració que estableix entre el país nipó i Catalunya. El reconeixement ha estat concedit, concretament, a qui és el president de l'associació, Joan Cuervas.

L'acte d'entrega del premi va tenir lloc al començament de desembre a la recepció que realitza el consol general del Japó de Barcelona per celebrar l'onomàstica de l'emperador del Japó. En aquesta recepció són convidats direc-tius, empresaris i persones relacionades amb la cultura japonesa. Aquest acte permet a les entitats i institucions conèixer-se i retrobar-se entre ells.

Joan Cuervas ha afirmat a aquest diari que "estem molt contents, perquè és un premi que concedeix el mateix cònsol general en representació del seu país a persones que, per la seva feina en diferents àmbits, contribueixen a les relacions entre Japó i Catalunya, i que una associació petita com la nostra rebi aquest premi ha estat, a banda d'una agradable sorpresa, una recompensa per la feina realitzada durant aquests 25 anys de treball".

Cuervas afegeix que "durant molts anys hem estat fent diverses activitats culturals paral·lelament a la nostra afició principal, que és el bonsai, i hem après que el bonsai és un art i que està molt vinculat a la cultura japonesa i oriental en general".

A banda d'aquest reconeixement, enguany l'entitat ha organitzat altres activitats commemoratives del quart de segle de vida, entre les quals destaquen l'exposició del mes de juny i els actes que han rebut suport d'entitats i de personalitats que els han visitat.