Els babilonis van aprendre a fer servir càlculs geomètrics per a estudis astronòmics catorze segles abans del que es creia, segons prova l'estudi d'unes taules babilònies trobades que publica la revista Science. Va ser més d'un segle abans de Crist a Àsia Menor, i no en el segle XIV a Europa quan la humanitat va començar a usar la geometria per estudiar l'espai, segons l'informe de l'investigador Mathieu Ossendrijver, de la Humboldt University de Berlín.

Així, queda refutada la hipòtesi, per molt de temps acceptada, que atribuïa el mèrit de desenvolupar els càlculs geomètrics per a l'estudi de l'espai a erudits d'Oxford i París en l'edat mitjana. El poble dels antics babilònics es va valer de la geometria per mesurar la posició espai-temps de Júpiter, segons la investigació La formació i transformació de l'espai i el coneixement en les cultures antigues.

Les taules trobades, de les quals quatre estan intactes, són l'evidència més primerenca de l'ús de la geometria per calcular posicions en l'espai, i suggereix que els babilonis van influir en el sorgiment de tècniques posteriors.