Un nou Titanic solcarà els mars a partir del 2018. Es tracta d'una rèplica gairebé exacta del famós vaixell que va naufragar l'abril del 1912 (i en el qual hi van morir 1.503 persones) que està sent construït per iniciativa del multimilionari Clive Palmer, propietari de Blue Star Line.

El nou Titanic comptarà, això sí, amb totes les mesures de seguretat modernes, control per satèl·lit, sistemes de navegació digital i "tot allò que s'espera que tingui un vaixell del segle XXI", ha explicat al New York Post el director de màrqueting de la companyia, James McDonald.

El vaixell tindrà gairebé 270 metres de llarg, gairebé el doble que el seu predecessor, 53 metres d'ample i podrà arribar a una velocitat de 24 nusos. Pel que fa a la seva capacitat, podrà acomodar 2.400 passatgers, 177 més que el Titanic original. D'altra banda, les semblances amb el vaixell original són sorprenents i s'aprecien en cadascuna de les seves estades.Fem un repàs per algunes d'elles:

L'escala principal

La gran escala és una de les imatges més conegudes del Titanic. Estava reservada per a les persones de primera classe.

Sala per a fumadors

La sala de fumadors del Titanic estava reservada també per als viatgers de primera classe i només hi podien entrar els homes, recreant els ambients dels clubs de Nova York o Londres.

'Cafè Parisien'

El 'Cafè Parisien' del Titanic es va construir amb la idea de recrear el típic cafè francès. Romania obert tots els dies de les 8 del matí fins a les 11 de la nit i oferia refrigeris, menjars lleugers i sandvitxos.

Cabina de primera classe

Fusta de sicòmor, caoba i els més selectes panells de roure es van utilitzar a les millors habitacions de primera classe. El nou Titanic és fidel als estils Imperi i Luis XVI usats en aquestes cabines.

La piscina

La piscina és un element que no pot faltar en qualsevol creuer modern. A l'època del Titanic, no obstant això, era gairebé una novetat. Formava part d'uns banys turcs que també estaran en el Titanic II.

Menjador de tercera classe

El menjador de tercera classe estava dividit en dues parts. En una s'hi asseien els homes solters i en una altra les dones solteres i les famílies. La decoració, que també s'ha respectat, era molt simple i estava adornada amb cartells publicitaris.

Tota una experiència no apta per a supersticiosos, i aparentment hi ha un bon munt d'interessats, ja que la companyia ha assenyalat que li han arribat a oferir gairebé un milió de dòlars per un bitllet en primera classe.