El fotoperiodista Oriol Segon, sor Lucía Caram, l'escriptora Yolanda Felice, la cantant Celeste Alías i els artistes Quim Moya i Glòria Íñiguez van ser alguns dels protagonistes de les Jornades d'oficis i vocacions, organitzades per la Secció d'institut Cardener de Sant Joan de Vilatorrada. Més de trenta professionals de tots els àmbits van oferir xerrades i tallers per orientar els alumnes en el seu futur camí professional.

Els tallers i xerrades que va acollir el centre santjoanenc van estar conduïts per pares i mares, professors, col·laboradors i professionals de la comarca i tot Catalunya, que van presentar el seu ofici als alumnes. Segons han informat fonts del centre, l'objectiu del cicle "no és només orientar els alumnes cap a un camí professional, sinó anar a l'arrel, al punt en el qual els alumnes comencen a reflexionar què els motiva per al seu futur professional".

Tenint en compte que tenir feina és una de les principals preocupacions dels joves, la SINS Cardener s'ha marcat com a objectiu "acompanyar amb el màxim nombre de punts de vista la tria d'interessos professionals dels alumnes". En aquest sentit, els estudiants van poder fer un tastet de professions i vocacions relacionades amb la moda, la música, la jardineria, la màgia, la pintura mural, els primers auxilis o la química.

La secció d'institut Cardener és un centre que treballa per una educació totalment participativa en què es fomenta principalment l'autonomia de l'alumne. Recentment, la SINS Cardener ha estat guardonada amb el 2n premi Fundació Telefónica Escoles per a la Societat Digital a escala estatal, en la categoria d'Instituts Públics, que valora la integració de la tecnologia digital a l'aula i el treball de renovació pedagògica, sobretot en les metodologies de treball.