Guardar, tirar, regalar, tirar, guardar. I així successivament! Ja ha arribat la primaver i amb ella el sol, les bones temperatures i els llargs passejos. Això vol dir que les peces d'abric queden relegades a un segon pla per donar pas a la roba lleugera, còmoda i colorida.

Però l'etern dubte és aquí: què donem i amb què ens quedem? A continuació et donem cinc claus per canviar l'armari amb el canvi d'estació i guanyar temps i espai!

1- Netejar l'armari. El primer que cal fer és buidar l'armari i els calaixos per disposar de l'espai d'una manera ordenada i neta. És una labor que requereix temps i energia, però és fonamental per mantenir la roba impecable. Treure tot i veure l'armari com un llenç en blanc ajudarà a recol·locar tot millor.

2- Decidir què donar i què conservar. El que no s'usi, es dóna. Les peces que estan al fons de l'armari ´per si de cas´, al final acaben agafant pols i mai s'acaben usant. El millor que pots fer és donar tot allò que no s'ha usat i fer buit pel nou. La clau està en dir adéu a aquelles peces que no t'has posat en 10 mesos. A més ara amb les noves aplicacions de compravenda de segona mà, pots vendre les peces que ja no usis perquè les aprofiti algú i de pas et treus uns ingressos extra.

3- A cop de bàsics. Mantenir peces atemporals i versàtils: texans, samarretes bàsiques, camises sastre o blazers que et salvaran en més d'una ocasió.

4- La col·locació, la clau. Cal separar la roba de fer esport de la d'oficina i, després, el més pràctic és agrupar-ho per tipologia i colors. Si hi ha paciència, separar també per teixits serà la millor opció. Per aprofitar al màxim l'espai, convé que els penjadors siguin de la mateixa grandària i que vagin col·locades en la mateixa adreça.

5- Conservar jaquetes. La diferència entre el dia i la nit és acusada i una jaqueta fina pot salvar qualsevol situació. Per això és bo no guardar totes les peces d'abric i conservar les més primaverals per a aquestes ocasions. Si hi ha dubtes: les de color càl·lids i vius sempre seran les millors amigues d'un look primaveral.