Una carta escrita el 1947 per la reina Elisabet II en la qual revela com ella i el seu espòs, el príncep Felip, es van enamorar es va subhastar per 14.000 lliures (prop de 18.000 euros) en una casa de licitacions del comtat anglès de Wiltshire, segons va informar ahir la BBC.

La missiva va ser dirigida a l'autora Betty Shew per la llavors princesa, de 21 anys, mesos abans de contreure matrimoni amb el duc d'Edimburg. A la carta, de dues pàgines, la monarca descriu com es va conèixer la parella, quan ella només tenia 13 anys; relata com van ser perseguits per un fotògraf quan es trobaven dins del cotxe esportiu del príncep Felip i fins i tot com van ballar en locals nocturns de Londres.

La casa de subhastes Chippenham Auctions Rooms, al comtat de Wiltshire, havia estimat que la missiva podria aconseguir un preu d'entre 800 i 1.200 lliures (al voltant d'entre 1.000 i 1.500 euros), però el preu final va superar amb escreix aquestes expectatives. Richard Edmonds, de la citada casa, va dir que "ha estat un honor poder vendre un document tan important, i al mateix temps que el país celebra el 90 aniversari de la reina (el dia 21)", va assenyalar Edmonds. Va afegir que les ofertes de compradors es van fer "tant per internet com a través de vuit línies telefòniques" i que el procés de licitacions va ser "ràpid i ferotge". A la carta, que va ser escrita en tinta sobre paper blanc, la llavors futura sobirana també parla del seu anell de noces, del qual diu que es fabricaria amb or gal·lès.