L'institut SINS Cardener de Sant Joan de Vilatorrada acull fins aquest dissabte 58 estudiants i 10 professors d'uns quants països europeus en el marc del projecte internacional PlaygroundEurope Erasmus+. Els països implicats en el projecte són Suècia, Alemanya, Itàlia, Holanda i el país acollidor, en aquest cas, Catalunya. El disseny d'apps educatives per a mòbil és el gran repte del projecte.

L'activitat principal que s'està duent a terme al centre aquests dies és la generació de materials per a tauletes i smartphones. El producte estrella són les apps de caràcter educatiu; és a dir, que acabin esdevenint d'utilitat per als centres educatius. El treball, amb alumnes de diverses nacionalitats, implica desenvolupar estratègies i metodologies transversals, preveu un reforç important de la pràctica oral en públic i propicia un impuls considerable en l'aprenentatge de llengües estran-geres, sempre seguint l'objectiu del centre de donar una mirada diferent al currículum.

El treball va acompanyat d'un programa ludicocultural i les activitats de l'aula s'han combinat amb una visita al monestir de Montserrat i a Món Sant Benet de Sant Fruitós de Bages, on van fer un taller de cuina medieval. També s'ha programat una ruta turística per Barcelona per visitar alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat.

Avui a les 12 del migdia a la SINS Cardener, es farà l'acte de presentació i cloenda de l'estada del projecte PlaygroundEurope Erasmus+ i, a les dues del migdia, l'orquestra de l'institut, la SINS Band, farà un petit concert de comiat i clausura d'aquesta setmana internacional, que culminarà demà amb un sopar de germanor. L'abril passat, 21 alumnes de l'institut bagenc van viatjar a Moers (Alemanya) en un intercanvi on l'amfitrió va ser l'institut Herrmann-Runge- Schule.