Qui visita el Museu Taurí de Sevilla, situat a la plaça de toros de la Maestranza, s'hi troba exposat en una paret el cap de Islera, la mare del toro Islero, que va matar el reconegut Manolete l'any 1947. La guia de la visita hi posa èmfasi en passar per davant i es que és tradició en el món taurí eliminar tota la família del toro que ha batut un torero damunt l'arena.

Amb la mort del torero basc Iván Fandiño aquest cap de setmana després de rebre una cornada fatal a França, la història es repetira. Igual que també va passar fa un any, el juliol passat quan el jove Víctor Barrio va perdre la vida a a Teruel per una cornada de Lorenzo. En aquella ocasió, si bé la mare, Lorenza ja va ser sacrificada dies abans per la seva edat, també van correr la mateixa sort els germans del brau. És per una mescla de superstició i de respecte vers el torero mort, i tot va a càrrec dels amos dels animals, que a banda de la pèrdua econòmica que suposa no poder vendre el ramat, també queden marcats per la superstició.

Fandiño, torero de 36 anys, va dissabte patir una cornada pel tercer bou de la jornada en una passada amb el capot. Va vacil·lar i, una vegada al terra, l'animal li va clavar el pitó al costat dret. La cornada, de 15 centímetres, va afectar òrgans vitals, entre ells el pulmó.

Fa un any, la mort de Barrio també va sacsejar el món taurí. Va ser en l'últim festeig de la Feria de Teruel. Era l'equador de la 'corrida' i el tercer brau de la ramaderia de Los Maños, Lorenzo, va clavar, com en el cas de Fandió, la banya al costat dret del torero. Li va arribar al cor i li va provocar la mort gairebé a l'acte. Tenia 29 anys i havia debutat el 2010.