El president de l'Associació Catalana d'Addiccions Socials (ACENCAS), Francesc Perendreu, ha alertat del risc d'addicció als videojocs dels més joves durant les vacances i ha advertit que ofertes com el Pokemon Go, amb tant d'èxit, "poden causar greus riscos per a la salut".

L'associació ha repartit un qüestionari als pares perquè el facin respondre als seus fills per saber si estan en situació de risc.

Entre les preguntes del qüestionari hi ha si el nen juga cada dia a videojocs, quantes hores ho fa, si ho fa per buscar excitació, si es mostra irritat si no pot jugar o si per fer-ho deixa activitats esportives o socials.

Perendreu ha reconegut que els videojocs poden convertir-se en una forma d'entrenament per a la ment, però ha assegurat que "el seu excessiu ús, pot generar greus problemes de salut".

"Els videojocs contenen elements addictius que s'activen quan els nens es dediquen a intentar passar de nivell i això provoca una exagerada interacció amb aquests dispositius", ha subratllat el president d'ACENCAS.

Segons Perendreu, en casos de joc patològic els nens arriben a perdre la noció del temps i de la realitat.

"L'addicció provoca que no es realitzin altres activitats socials com fer activitat física, quedar amb els amics o jugar a l'aire lliure. Es basa en un sedentarisme que comporta obesitat infantil. Estan constantment davant de la pantalla. Un menjar ràpid i sense diàleg amb la resta de la família és la solució que apliquen per no deixar de jugar", ha detallat Perendreu.

Igualment, en casos d'addicció, el nen pot patir alteracions del somni i un estat de nerviosisme constant per l'ús exagerat de les consoles, segons l'associació, que recorda que l'excés d'ús dels videojocs pot provocar que els nens s'enfrontin a un major aïllament social.