La febre Pokémon GO no para i provoca notícies de tots els colors: des de rescats a la muntanya fins a iniciatives econòmiques per treure'n profit. Per exemple, quatre persones que anaven en vehicles tot terreny mentre buscaven Pokémon van ser rescatades per un grup de socors després que s'extraviessin en una zona de muntanya del nord de Puerto Rico. Un dels integrants del grup va alertar la nit de dilluns a les autoritats que s'havien perdut mentre jugaven en una àrea de muntanya del municipi de Toa Alta. Les autoritats portoriquenyes van localitzar les quatre persones en bon estat a les cinc de la matinada següent.

Mentre uns es perden, altres troben. Així, l'empresa Marina de s'Agaró, de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), ofereix llogar embarcacions per capturar Pokémons al mar mitjançant l'aplicació Pokémon GO, que aquest estiu s'està convertint en l'app mòbil més descarregada a les botigues virtuals d'Android i IOS. Es tracta de barques petites amb un motor de 15 cavalls, que admeten sis persones i que no requereixen titulació per portar-les. Segons ha explicat l'empresa en un comunicat, "els Pokémons més difícils d'aconseguir solen estar en llocs que no són fàcilment accessibles i això fa que el mar sigui una bona zona per amagar-se".

D'altra banda, Job Today, una aplicació de recerca de feina que posa en contacte empreses i candidats, ha registrat en el seu portal una oferta d'ocupació que requereix experts en el joc d'èxit de realitat virtual Pokémon GO. Segons ha anunciat la companyia en un comunicat, l'oferta consisteix a convertir-se en guia acompanyant de grups per totes les províncies d'Espanya, una feina per a la qual es requereix disponibilitat els caps de setmana i els sol·licitants han d'acreditar un nivell mínim de 20 en el joc. Així, els seleccionats per a aquest lloc de treball, per al qual s'ofereix un sou diari per cada feina desenvolupada, es dedicaran a coordinar i a guiar les sortides de petits grups d'entrenadors Pokémon a diferents punts d'Espanya. El director general de Job Today a Espanya, Sergio Balcells, ha afirmat que els aficionats al joc de Nintendo podran, amb aquesta oferta, monetitzar el seu hobby.