Un tribunal de Sri Lanka ha atorgat a un pare la custòdia de la seva filla de 14 anys, perduda durant el tsunami que el 2004 va causar prop de 30.000 morts al país illenc després de registrar-se un terratrèmol de 9,1 graus davant de l'illa indonèsia de Sumatra.

El magistrat de la ciutat oriental de Kalmunai, Fiaz Razzak, va fallar a favor de l'home, identificat com el Sr. Mowlana i qui portava anys buscant la nena, tot i que dues dones es disputaven també la seva custòdia, ha informat avui el diari local Daily Mirror.

Mowlana va explicar que la seva filla Shareefa Ashra, llavors de 2 anys, va ser arrossegada per la gran onada del 26 de desembre de 2004 quan es trobava a poc més d'un 1 quilòmetre de la platja.

Des que pocs dies després de la tragèdia va descobrir que algú se l'havia emportat d'un hospital, va buscar infructuosament la seva filla durant anys, segons el diari.

El pare ja havia perdut l'esperança quan el gener passat va rebre informació des Kalmunai sobre el seu possible parador i, després d'indagar sobre això, va decidir reclamar els seus drets de paternitat davant la Justícia.

El devastador tsunami de 2004 va causar més de 226.408 morts en dotze països de l'Oceà Índic, la majoria a Indonèsia (126.915 morts i 37.063 desapareguts), Sri Lanka (més de 31.000 morts) i l'Índia (més de 11.000 morts).