Arriba setembre, i amb ell la tornada a l'escola. I amb el retorn a les aules arriben un munt de despeses que cal afrontar. És una bona època per recórrer a la calculadora perquè els comptes no se'ns en vagin de les mans.

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) dóna 5 consells a l'hora de comprar els llibres de text, ja que aquests poden suposar un percentatge molt important del desemborsament a fer. Aquests consells són:

1. El llibre més econòmic és el que es reutilitza. La promoció de sistemes de préstec o intercanvi de llibres (especialment a l'entorn del col·legi, a través d'associacions de pares d'alumnes, del Consell Escolar, etc.), són una forma eficaç de reduir la factura.

2. Si cal comprar, els hipermercats són l'opció més barata. Haver de reservar sense saber quant es pagarà es compensa amb un estalvi d'entorn del 25% respecte a les llibreries tradicionals.

3. Convé tenir en compte que, tot i que les llibreries de barri són més cares, aquestes identifiquen millor els llibres i gestionen millor possibles errors i problemes.

4. Recórrer a les botigues en línia com Amazon, incloent les botigues especialitzades com Tuslibrosdetexto.es. En fer comptes, convé no oblidar les despeses d'enviament.

5. Per evitar errors cal assegurar-se que el codi ISBN és el correcte (per alguns llibres l'edició canvia segons la Comunitat Autònoma; també si es tracta de la versió fragmentada en tres trimestres per alleugerir la motxilla).