L'alegria es va desfermar ahir a l'administració número 1 de Sallent (La Peixera) quan van saber que havien venut quatre butlletes del número 12.874, afortunat amb el primer premi de l'especial de setembre de la Loteria Nacional. Ho van saber al moment, perquè seguien el sorteig de la 1 del migdia en directe. "Hem saltat d'alegria, perquè un premi d'aquests no es dóna cada dia", explicaven ahir el propietari de l'administració, Miguel Haro, i la seva germana Montse, que també hi treballa. I des d'aleshores "que el mòbil treu fum".

El primer premi d'aquest especial està dotat amb un milió d'euros la sèrie, fet que suposen 100.000 euros per butlleta, i a Sallent se'n van vendre quatre, totes a veïns del poble, dels quals no s'ha revelat la identitat. "Des del primer moment vam saber qui eren", explicaven ahir els germans Haro, perquè es tracta d'un número fix d'aquesta administració i dos dels afortunats hi juguen cada setmana, mentre que els altres dos el van comprar per atzar aquesta vegada. "Nosaltres no teníem el número, però ens sentim igual d'afortunats, perquè és el millor que pot passar a qui ven loteria", apuntaven els germans Haro, contents perquè les quatre persones afortunades "són gent treballadora, i convenia un premi com aquest". A La Peixera tenen íntegre el número 58.020, i si hagués tocat aquest "hauria estat un festival", perquè hi juguen cent persones cada setmana". Miguel Haro està convençut que, un cop oberta la veda, "ens tornarà a tocar".

De rebre el premi a donar-lo

Que es recordi, el d'ahir és el premi més gran que ha donat mai aquesta administració en els seus més de 30 anys d'història, o com a mínim en els dos anys i mig que fa que és propietat de Miguel Haro.

Precisament, la fortuna va fer que ell es quedés aquesta administració quan l'antic propietari es va jubilar. Haro, que és un exminer, explicava ahir que va ser un dels premiats amb l'Euromilió que fa uns anys va tocar a la mina de Sallent. Va deixar la feina i va adquirir l'administració que ahir va repartir els 400.000 euros. "Va ser un bon canvi, i esperem que a partir d'ara encara hi hagi més feina". Acabada l'entrevista, estava convençut que "ens tornarem a veure per Nadal", amb algun premi del sorteig.